2014. június 9.

A magyar gyógyszeripar 2.: Köszöntő

Elsőként ismerkedjünk meg  a magyar gyógyszeripar jelenlegi helyzetével. Ehhez Bogsch Erik, a MAGYOSZ (magyarországi gyógyszergyártók országos szövetsége) elnökének szavait idézem:

Bogsch Erik
"A magyarországi gyógyszeripar tekintélyes múlttal rendelkezik és a számos kiváló szakember – vegyész, orvos, gyógyszerész, mérnök – évszázados munkájának köszönhetően szerte a világon elismert. Tagvállalataink ezt az egyedülálló tradíciót és tudásbázist ötvözik a legújabb technikai eszközökkel és eljárásokkal. Teszik ezt azért, hogy megfizethető árú, kiváló minőségű, korszerű terápiákat kínálva szolgálhassák a lakosság életminőségének javítását. Büszkék vagyunk arra, hogy ma Magyarországon az alapellátásban minden második beteg a MAGYOSZ valamely tagvállalatának készítményével gyógyul.

Tagvállalataink hagyományosan fontos szerepet töltenek be nem csak a hazai egészségügyi ellátásban, hanem az ország nemzeti jövedelmének megteremtésében és exportjában is: éves nettó árbevételünk több, mint 980 milliárd forint, exportunk pedig 780 milliárd forint volt 2012-ben. Szövetségünk a munkaerőpiacon is fontos tényező: közel 14 ezer főt foglalkoztatunk, de a beszállítókkal együtt ez a létszám már 38 ezer főre bővül, azaz ennyi embernek és családjának a folyamatos megélhetését biztosítjuk.
Hisszük, hogy versenyképességünk alapja, jövőbeli sikereink legfontosabb záloga az innováció, így árbevételünk jelentős részét fordítjuk beruházásra és kutatás fejlesztésre. A kutatás-fejlesztési területen az összes nem állami ráfordításnak körülbelül a felét, azaz több, mint 62 milliárd forintot a MAGYOSZ tagvállalatai adják, beruházásra pedig több, mint 68 milliárd forintot költöttünk 2012-ben.
A fenti adatok jól érzékeltetik a gyógyszeripar súlyát a hazai gazdaságban. Küldetésünk a világszínvonalú magyar gyógyszeripar évszázados hagyományainak tovább éltetése, új hagyományok teremtése. Célunk, hogy gyógyszereinkkel segítsük a magyar emberek gyógyulását, egészségük megőrzését, beruházásainkon és munkahelyeinken keresztül pedig aktívan támogassuk országunk gazdasági versenyképességét."

Idén a MAGYOSZ átfogó kommunikációs kampányt indított annak érdekében, hogy tudatosabbak legyünk és a kiváló minőségű magyar termékeket válasszuk a gyógyszertárakban.

Válaszd Te is a magyar gyógyszert! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése